Известие

Collapse
No announcement yet.

мнение за зимни гуми 195/55/16

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• мнение за зимни гуми 195/55/16

Колеги кажете какво мислите.Може ли да се сложат такива гуми на алфа166 2,4JTD.По принцип избягвам да правя експерименти и следвам това което пише по книгите на производителя,но все пак ако някой има опит нека да сподели.

Според мен би трябвало да може. Само да не стане прекалено ниска колата... Моите зимни са 215/55/16, а летните 205/55/16..
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

А каква е логиката зимните да са по-широки? Освен за каране по лед?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Чувал съм, че било по добре зимните гуми да са по тясни.Лично обаче нямам наблюдения и изводи по този въпрос.22 години съм шофьор и независимо от това с какви гуми съм, винаги съм карал внимателно особено при сняг и лед.Може да ми е останало от времето когато тва животно зимната гума не беше популярно по нашите ширини.

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          А каква е логиката зимните да са по-широки? Освен за каране по лед?
          Останаха ми от предната кола...
          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
            Колеги кажете какво мислите.Може ли да се сложат такива гуми на алфа166 2,4JTD.По принцип избягвам да правя експерименти и следвам това което пише по книгите на производителя,но все пак ако някой има опит нека да сподели.
            не,не може!
            ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

И що да не може? Всичко може, зависи как кара човека. Ако колата се кара спокойно какъв е проблема .
              166, 2.4 JTD'00

Comment

Не са за съответните (оригиналните) джанти ли?

Comment

Може аз съм с такива вече 2 зима.Летните ми са 205 55 16
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                  LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Значи да разбирам че си с такива гуми качени на оригиналните джанти и всичко е на ред.

Comment

ДА, Джантите ми са 6.5 J
                      АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                      LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Благодаря за информацията колега.

Comment

За мене не стават. Не си правете експерименти! Колата я дават с най малък размер 205-55-16 а след 2002г с 215/55/16. което не са го сметнали защото така им е кеф. Парво тегловият индекс на двете гуми е различен и вероятноста да се пръсне 195-ца със 140 по магистралата е много голяма, второ стабилноста на колата отива на кино, то на мене и с 205 не ми харесва ама имах такива гуми и не си сложих 215 както си пише. Това че някой псевдо гумаджии казват че може........няма да го коментирам.
                          Моя съвет е вземи си 205/55/16 и не се занимавай с глупости.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                            За мене не стават. Не си правете експерименти! Колата я дават с най малък размер 205-55-16 а след 2002г с 215/55/16. което не са го сметнали защото така им е кеф. Парво тегловият индекс на двете гуми е различен и вероятноста да се пръсне 195-ца със 140 по магистралата е много голяма, второ стабилноста на колата отива на кино, то на мене и с 205 не ми харесва ама имах такива гуми и не си сложих 215 както си пише. Това че някой псевдо гумаджии казват че може........няма да го коментирам.
                            Моя съвет е вземи си 205/55/16 и не се занимавай с глупости.
                            Напълно съм съгласен с gigi ! И преди в някоя тема четох, но тогава май се питаше за височина .. и се стигна до извода , че за зимни гуми 16-ки най-добрия избор е 205/55 Аз съм с 205/55 също и колата се държи мога да кажа перфектно
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                              Напълно съм съгласен с gigi ! И преди в някоя тема четох, но тогава май се питаше за височина .. и се стигна до извода , че за зимни гуми 16-ки най-добрия избор е 205/55 Аз съм с 205/55 също и колата се държи мога да кажа перфектно
                              Още еднин с вас !!! Аз си перкам с 225-ци и зимата и ми е екстра нямам оплаквания , но 195 и беше размера на гумите на първата ми кола която беше на половината на алфата ! Според мен не си заслужава риска , но всеки сам си решава !!!
                              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Working...
                              X